The first call is entitled “Open data for food authenticity and traceability – Physical or remote access “, and it involves a service for the multi-elemental and metabolomic analysis of samples of the same agri-food matrix, with the aim of evaluating their quality and safety and comparing the variables monitored in products of different varieties and origins.
You can apply through this link: https://ow.ly/1qqW50QJRy4
And you can find more details about the call here: https://ow.ly/GIPG50QJROv
The second call ” Open data of spectroscopic signatures for food frauds” – Remote + Virtual” instead offers the opportunity to use different laser sensors in the Infrared region, including imaging and remote sensing systems, for the characterization of food products for the purpose of fraud identification and food safety.
You can apply through this link: https://ow.ly/7fIt50QJRy5
And you can find more information about the call here: https://ow.ly/GIPG50QJROv
The deadline for both open calls is set for April 30, 2024, by 12:00 PM.
První výzva nese název “Otevřená data pro pravost a sledovatelnost potravin – fyzický nebo dálkový přístup” a zahrnuje službu pro multiprvkovou a metabolomickou analýzu vzorků stejné zemědělsko-potravinářské matrice s cílem vyhodnotit jejich kvalitu a bezpečnost a porovnat sledované proměnné u produktů různých odrůd a původu.
Přihlásit se můžete prostřednictvím tohoto odkazu: https://ow.ly/1qqW50QJRy4
A další podrobnosti o výzvě najdete zde: https://ow.ly/GIPG50QJROv
Druhá výzva “Open data of spectroscopic signatures for food frauds – Remote + Virtual” místo toho nabízí možnost využít různé laserové senzory v infračervené oblasti, včetně zobrazovacích systémů a systémů dálkového průzkumu Země, pro charakterizaci potravinářských výrobků za účelem identifikace podvodů a bezpečnosti potravin.
Přihlásit se můžete prostřednictvím tohoto odkazu: https://ow.ly/7fIt50QJRy5
A další informace o výzvě najdete zde: https://ow.ly/GIPG50QJROv
Uzávěrka obou otevřených výzev je stanovena na 30. dubna 2024 do 12:00 hodin.